2016. július 9., szombat

Több munkahely teremtésével kellene Ausztriát gazdaságilag erősíteni

Több munkahely teremtésével kellene Ausztriát gazdaságilag erősíteni


Ausztriának vonzónak kell lennie a gazdasági helyzete és a versenyképessége szempontjából. Az intézkedések listája a 2016/17 gazdasági jelentésben szerepelnek, amelyet nemrég mutattak be: 

  • Világosabb szabályozás
  • Kisebb mértékű bürokrácia 
  • Alacsonyabb bérköltségek
  • Innovatív Start-up ötletek.







"A munkahelyteremtés lényegi tényező a gazdaság igényeinek megoldására" - magyarázta Christian Kern kancellár a jelentés bemutatása után. Egyik elemi kérdés a finanszírozás. A kockázati tőkét tekintetbe véve Ausztria jóval az EU-átlag alatt van. Jobban össze kellene kapcsolni a tudományt és az ipart. Ez a megközelítés Ausztriában nem alapkutatási téma, hanem gyakorlati megvalósítás.

A pálya, amit már létrehoztak a hazai piacon, ahol a vállalatok képesek voltak innovatív termékeket gyártani, amelyeket most exportálnak világszerte (sínek, kapcsolók). Gyakran nyilvános forrásokra lenne szükség - jelentett ki Kern. Apple cég esetében másképp nem sikerült volna.

Egyszerűbb munkahelyi szabályokat!


Reinhold Mitterlehner alkancellár azt javasolja, hogy a munkaidőben legyenek egyszerűbbek a munkavégzést befolyásoló szabályok. Ezen kívül, nem kell visszamenőleges hatállyal törvényeket alkotni. A rendeletek időben lehetnek hasznosabbak, mint a folyamatos törvényi ellenőrzések.